Nagy Sándor

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Tiszaföldvár

+36302998844

23-03-07

14 Látták
Magyar festőművész eredeti festménye.
Egyedi színvilágú, csak a művészre jellemző, összetéveszthetetlen műalkotás.

Mesteri, impresszionista stílusban készült nagy méretű festmény üvegezett keretben. Olaj-farostlemez festmény, szignálva a kép jobb oldalán alul, képcsarnokos regisztráció címke a kép hátoldalán, és a farostlemezen is.
Sajnos a kép előtt lévő üveg tükröződése miatt nem lehet tökéletes fotót készíteni a műről, a valóságban sokkal szebb mint a képeken látható.
Hibátlan patinás állapotban, üvegezett kerettel együtt.
Hangsúlyos színei, és a témájánál fogva, vonzza a tekintetet, és kiemelkedően megszépíti a lakásod, vagy galériád enteriőrjét.
Ajándékozási célból is kiváló választás.
Egyéb infó: Használt, festmény.

Méretek, jellemzők: kb. 90x70cm kerettel együtt,

Balogh Ervin 1925-ben született Kecskeméten. Először 1954-ben mutatkozott be a Fiatal Művészek J. Országos Kiállításán az Ernst Múzeumban. Azóta állandó résztvevője az Országos Képzőművészeti Tárlatoknak és kiállításoknak. Képei elkerültek a világ minden tájára, Moszkvától San Franciscóig, Berlintől Tokióig.
Több pályázaton nyert díjat. Számos képe van Múzeumokban, magángyűjteményekben és a Nemzeti Galéria tulajdonában.
Festészetének jellemzője egy olyan vizionáló formalátás, amely emlékszik ugyan a természeti látvány elemeire, mégis az elvonatkoztatás határáig átfogalmazza. Alárendeli a látványt a színeknek.
Kompozícióit gyakran egy színre építi. Kedvelt témája a változatos Balaton ábrázolása, melyről így ír a művész: "A kérdező embernek válaszol ez a táj, a csend és a viharok, a lágyan simogató víz, a befagyott tó mozdulatlansága, a születő nappalok, az éjjelek sötét ölelésébe bújó nap, vagy amikor nem látni, hol kezdődik az ég."


A művész életrajzának megtekintése. http://artportal.hu/lexikon/muveszek/balogh-ervin-2831

Megosztás


QR code