Nagy Sándor

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Tiszaföldvár

+36302998844

22-12-23

9 Látták
Retro stílust kedvelő pipások gyűjteményébe.

Gyönyörű kidolgozású normál méretű, széles csutorájú férfias pipa különlegesség.

Germániában készült az 1980-as években. Széles, enyhén ível szopókával, közepes kazánnal, selyem fényűre polírozott felülettel, fekete akril szopókával 9mm.-s Denicotea filter fészekkel rendelkeznek.
Az Oldenkott pipagyár Tower darabjai kitűnő minőségű bruyereből készülnek. A pipákat 1982-ig gyártották. Most jutányos áron megkaphatod a kettőt együtt.
A képeken látható hibátlan patinás állapotban postázom. Csak egyben a 2db eladó, a hirdetés a 2db.-ra együtt vonatkozik.
Magas értéket képviselő kézműves ritkaságok. Kifogástalan állapotban vannak.
Nincsen rajtuk semmiféle lepattanás, törés, vagy bármiféle egyéb károsodás.
A képeken látható állapot, a korukat meghazudtoló megbecsülésről tanúskodik.
Ajánlom gyűjteménybe, kiállítási célra, vagy a lakásod díszeként.
Ajándékozási célból kiváló választás.
Egyéb infó: Használt, minőségi pipa gyűjtemény

Méretek, jellemzők: kb. 13,5x4cm.

Oldenkott: A cég 1760-ban Amszterdamban alakult, mint Hermann Oldenkott, 1819 óta pedig egy leányvállalat az Ahausban (Németország). Ez a német vállalat gyorsan növekedett, és az egyik legnagyobb német dohányipari vállalat lett. 1929-ben Hermann Oldenkott gyárait Ahausban és Neussban (Németország) a német Oldenkott cég megvásárolta. A német cég 1932 óta gyárt pipákat. 1972-ben a német vállalatot a holland Niemeijer cég megvásárolta. A dohánytermesztés 1974-ben megszűnt, és csak pipák készültek. 1987-ben a német pipagyárat a Kersten család ismét megvásárolta, de 1982-ben lezárta a termelést.

Megosztás


QR code