Nagy Sándor

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Tiszaföldvár

+36302998844

22-10-01

65 Látták
Különleges üvegműves ritkaságok gyűjteményébe!

Vitange üvegműves dísztárgyak gyűjteményébe. Millefiori füles váza!

Kézi munkával formázott, apró színes üvegkorongok összeolvasztásával készült antik váza.

Mesterien formázott, aprólékosan kidolgozott rendkívül dús mintázatú Muránói váza az 1950-s évekből. Anyagában az üveg falában a fúvott technikának köszönhetően rengeteg légbuborék keletkezett, melynek felületét rengeteg színes üveglapka ráolvasztásával, majd megfolyatással egyedi mintázat kialakításával tették felülmúlhatatlan, és megismételhetetlen dekorációt létrehozva egyedi darabbá.
A füleket szintén a még folyékony üveg formálásával és ráolvasztással készítették. Rusztikus felülete, és a fenekén lévő szakítás nyomai a korát, és a kézműves munkát igazolja.
Magas értéket képviselő díszműtárgy. A képeken látható abszolút hibátlan állapot, a korát meghazudtoló megbecsülésről tanúskodik.
Ajánlom gyűjteménybe, kiállítási célra, vagy a lakásod díszeként.
Ajándéknak is kiváló választás.

Egyéb infó: Retro, művészi kézműves dísztárgy

Méretek, jellemzők: kb. 11cm. testszélességű, a fülek nélkül mérve. 23cm. magas.

Fratelli Toso:1854-ben hat testvér - Angelo Toso , Giovanni Toso , Ferdinando Toso , Carlo Toso , Gregorio Toso és Liberato Toso - hozta létre . 1924 -ben csatlakozott hozzájuk Ermanno Toso , aki művészeti vezető lett. A Fratelli Toso cég jól ismert arról, hogy az 1950 -es években és korábban színes murrines és millefiorit használt.

Megosztás


QR code